Update: 'Heerenveen bereikt akkoord en heeft Nigeriaanse aanvaller binnen'

Update: 'Heerenveen bereikt akkoord en heeft Nigeriaanse aanvaller binnen'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 07:56ma 15-07-2019 om 07:56

SC Heerenveen wil zich gaan versterken met de Nigeraan Chidera Ejuke. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Ejuke is een Nigeriaans talent van 21 jaar die de afgelopen drie jaar voor het Noorse Valerenga speelde. 

Ejuke kwam dit seizoen tot nu toe veertien keer in actie voor Valerenga. De vleugelaanvaller werd door de Noorse club opgepikt bij Gombe United, een club uit zijn thuisland. Heerenveen ziet in Ejuke een kandidaat voor de positie van linksbuiten. De club kon Dennis Johnsen overnemen van Ajax, maar de koopoptie werd niet gelicht. Een voordeel is dat Ejuke op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan.

Heerenveen doet volgens de Leeuwarder Courant goede zaken bij het aantrekken van Ejuke, want meerdere clubs hebben interesse. Sommigen hebben zelfs al een bod uitgebracht. Naar verluidt was SS Lazio een van die clubs, echter is het zo dat de Serie A-club Ejuke meteen door wilde verhuren. Daarom ketste het af. Heerenveen schijnt nu de beste papieren te hebben.

Ejuke zelf ziet een overstap naar Heerenveen wel zitten. Hij staat achter het plan dat de club uit Friesland met hem heeft.

Update 13-7, 07.56 uur: SC Heerenveen heeft met Valerenga een akkoord bereikt over de transfer van Chidera Ejuke, meldt de Leeuwarder Courant. De 21-jarige Nigeriaanse vleugelaanvaller wordt maandag medisch gekeurd. Hij is de opvolger van Dennis Johnsen. Verder sluit Cameron Borthwick-Jackson maandag aan. De Manchester United-verdediger is een week op proef.

Heerenveen wil zich nog versterken met een linksback en er zal een speler van Anderlecht op huurbasis naar het Abe Lenstra Stadion komen. Dat is onderdeel van de transfer van Michel Vlap. De Friezen mogen kiezen uit verschillende toptalenten van de Belgen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws