'NAC wil 'volstrekt onhoudbare' Kali (28) zo snel mogelijk lozen'

'NAC wil 'volstrekt onhoudbare' Kali (28) zo snel mogelijk lozen'

13-07-2019 08:08
94

NAC Breda zit met Anouar Kali in de maag. De 28-jarige middenvelder ligt nog twee jaar vast in het Rat Verlegh Stadion, maar de club ziet hem liever vandaag dan morgen vertrekken.

Dat meldt BN De Stem. Volgens het regionale dagblad is Kali 'een blok aan het been' van NAC. Hij is naar verluidt niet fit teruggekeerd van vakantie. Daarnaast staat hij voor een hoog salaris op de loonlijst van NAC. 'Volstrekt onhoudbaar vanwege zijn weinig professionele gedrag, niet fit teruggekeerd van vakantie, maar nog twee jaar onder contract', schrijft BN De Stem.

Kali heeft in Breda nog een contract voor twee seizoenen. De club hengelde hem vorig jaar zomer binnen en bood hem een driejarige verbintenis aan. In het degradatiejaar kwam hij tot 21 Eredivisie-wedstrijden. De niet fitte Kali is door NAC ook niet meegenomen op trainingskamp.

Kali speelde drie seizoenen voor FC Utrecht, waarna hij één seizoen in Kerkrade voor Roda JC speelde. Hij keerde in 2014 terug in de Domstad, maar zijn rentree mondde uit in een grote deceptie. Nadat het misging op de training (Kali sloeg ploeggenoot Kristoffer Peterson op de training een gebroken kaak), kreeg hij een straf en werd hij geschorst. Hij tekende in de winter van 2015 in Qatar, maar keerde al na een aantal maanden terug omdat hij geen salaris had ontvangen.

Na een periode van twee seizoenen bij Willem ll keerde hij voor de derde (!) keer terug bij Utrecht.