'Ajax belangrijkste kandidaat voor Kean: Juventus wil terugkoopclausule'

'Ajax belangrijkste kandidaat voor Kean: Juventus wil terugkoopclausule'

13-07-2019 09:25
184

De kans is groot dat Ajax en Juventus binnenkort opnieuw aan de onderhandelingstafel plaatsnemen. De Eredivisie-kampioen is zelfs de belangrijkste kandidaat om Moise Kean over te nemen van de Italiaanse grootmacht.

Dat vertelt La Gazzetta dello Sport-journalist Luca Bianchin, die Juventus al jaren volgt, aan de NOS. Kean is een van de spelers die moet vertrekken uit Turijn om geld in het laatje te brengen voor de toptransfer van Mauro Icardi. La Vecchia Signora hoopt de negentienjarige Italiaanse spits snel te verkopen, maar wil in een deal wel een terugkoopclausule bedingen.

Wedden

Meer odds

Kean ligt nog één jaar vast bij Juventus. Mede door de aanwezigheid van spelers als Cristiano Ronaldo en Paulo Dybala bleef de tienersensatie het afgelopen seizoen steken op dertien optredens in de Serie A, waarvan vijf als basisspeler. Daarin was hij goed voor zes goals. Naast Kean moet ook Gonzalo Higuaín uitkijken naar een nieuwe werkgever.

Ajax en Juventus bereikten vrijdag een akkoord over de transfer van Matthijs de Ligt, meldde onder meer De Telegraaf. De verdediger maakt voor zo'n 75 miljoen de overstap naar de Serie A-kampioen.