Jonker: 'Zei dat ze het bij Bayern ook zo doen, dan staan ze me wel aan te kijken'

Jonker: 'Zei dat ze het bij Bayern ook zo doen, dan staan ze me wel aan te kijken'

13-07-2019 10:20
65

Telstar kwam Andries Jonker bij toeval op het spoor dankzij FOX Sports-commentator Leo Driessen. De 56-jarige trainer werkte bij clubs als FC Barcelona, Bayern München, Arsenal en VfL Wolfsburg, maar streek deze zomer neer in Velsen-Zuid.

Jonker was toevallig in het stadion voor een voetbalruilbeurs. Driessen, aanwezig namens NH, vroeg hem voorzichtig of hij niet eens wat voor Telstar wilde doen. Toen Jonker meermaals bevestigend antwoordde, hing direct na het interview voorzitter Pieter de Waard van De Witte Leeuwen aan de lijn. "En van het één kwam het ander", zegt Jonker in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Jonker kwam daarmee in een andere wereld terecht. "Maar de sfeer is prachtig", stelt hij. "Ik heb hier al een keer een positiespel gedaan waarbij de spelers me aankeken van: wat gaat hij nou doen? Ik maakte het veld heel klein. Na afloop zei ik ze dat ze dat bij Bayern ook zo doen. Maar dan met een aantal spelers meer. Dan staan ze me wel aan te kijken."

De trainer wil de spelers echter niet de hele dag lastigvallen met anekdotes over Xavi en Thomas Müller. "Ik wil ze er niet bij elke training mee confronteren. Bovendien lopen er hier zat jongens rond met potentie."