'De Ligt gaat met rugnummer vier spelen en wordt ieder jaar duurder'

'De Ligt gaat met rugnummer vier spelen en wordt ieder jaar duurder'

13-07-2019 12:01
95

Matthijs de Ligt gaat bij Juventus vermoedelijk met zijn oude vertrouwde rugnummer vier spelen. Dat meldt La Gazzetta dello Sport. Daarnaast beschikt de Italiaanse krant over meer interessante nieuwtjes.

De Telegraaf meldde vrijdagavond dat Juventus en Ajax een akkoord hebben bereikt over een transfersom van 75 miljoen euro. La Gazzetta houdt het op zeventig miljoen. Dat bedrag kan uiteindelijk oplopen tot 77,5 miljoen, zo klinkt het. Hoe hoog de transfersom daadwerkelijk is, zal duidelijk worden wanneer Ajax de transfer officieel maakt.

In het Juventus-contract van De Ligt, dat loopt tot 2024, staat een afkoopsom van 150 miljoen euro. Dit bedrag zal ieder jaar met tien miljoen euro stijgen. Mocht De Ligt zijn laatste contractjaar ingaan, dan moet hij 200 miljoen euro kosten. Juventus is uiteraard vrij om te onderhandelen met clubs en genoegen te nemen met minder.

De Ligt's zaakwaarnemer Mino Raiola incasseert om en nabij de tien procent van de totale transfersom. Dat komt neer op ongeveer acht miljoen euro.