Ajax bevestigt: De Ligt niet mee op trainingskamp vanwege transfer

Ajax bevestigt: De Ligt niet mee op trainingskamp vanwege transfer

13-07-2019 14:15 Laatste update: 14:57
115

Ajax bevestigt dat Matthijs de Ligt niet meegaat op trainingskamp naar Oostenrijk. De negentienjarige verdediger is in afwachting van een transfer. Ajax meldt niet dat het om een overgang naar Juventus gaat, maar dat mag inmiddels wel worden aangenomen.

Ajax-trainer Erik ten Hag neemt 28 spelers mee naar Bramberg, Oostenrijk. De Ligt is daar dus niet bij. 'In afwachting op een eventuele transfer reist Matthijs de Ligt niet mee met de groep', schrijft de Amsterdamse club.

Ajax en Juventus bereikten vrijdagmiddag een akkoord over een transfersom van ongeveer zeventig miljoen euro. Naar verwachting wordt De Ligt volgende week gepresenteerd in Turijn. De juristen maken momenteel het papierwerk in orde, waarna de transfer officieel kan worden gemaakt. De Ligt gaat bij Juventus een contract voor vijf seizoenen signeren.

De volledige selectie van Ten Hag voor het trainingskamp: Varela, Kotarski, Scherpen, Kristensen, Veltman, Schuurs, Blind, Magallan, Martinez, Pierie, Marin, Schöne, Eiting, Van de Beek, Labyad, De Wit, Siem de Jong, Tadic, Huntelaar, Dolberg, Traoré, Promes, Gravenberch, Ekkelenkamp, Lang, Dest, Jensen, Timber 

Ajax mist in Oostenrijk nog enkele spelers die momenteel interlandverplichtingen hebben.