AZ pikt aanvaller (18) op na transfervrij Vitesse-vertrek: Lekker in de buurt

AZ pikt aanvaller (18) op na transfervrij Vitesse-vertrek: "Lekker in de buurt"

Gepubliceerd: zaterdag 13 juli 2019 om 16:05za 13-07-2019 om 16:05

Laatste update: zaterdag 13 juli 2019 om 16:13za 13-07-2019 om 16:13

AZ heeft Richonell Margaret aan de Jong-selectie toegevoegd, maken de Alkmaarders zaterdag bekend via de officiële kanalen. De achttienjarige aanvaller komt over van Vitesse, waar hij uit zijn contract liep.

Margaret maakte aan het begin van het jaar zijn profdebuut namens de Arnhemmers, die van plan waren om hem voor drie seizoenen vast te leggen. De gesprekken tussen beide partijen stagneerden echter en Margaret gaat nu zijn geluk beproeven in Alkmaar. Komend seizoen zal hij in principe bij Jong AZ te bewonderen zijn in de Keuken Kampioen Divisie.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is tevreden over de deal. "Richonell is een jonge aanvaller die zijn debuut in de Eredivisie al heeft gemaakt en waar nog veel rek in zit. Hij is met zijn snelheid en doelgerichtheid een welkome versterking voor AZ." Margaret zal 'optimaal gefaciliteerd' worden om door te stromen naar het eerste elftal. "AZ is een warme club met een goede opleiding. Veel jongens breken hier door", reageert de aanwinst. "Daarnaast woon ik in Heerhugowaard, dus het is lekker in de buurt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws