Fortuna verrast Bosz en de zijnen en boekt knappe oefenzege in Leverkusen

Fortuna verrast Bosz en de zijnen en boekt knappe oefenzege in Leverkusen

13-07-2019 17:17
50

Fortuna Sittard heeft zaterdagmiddag een fraaie oefenzege geboekt in Leverkusen. De Limburgers verrasten het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz, dat komend seizoen uit zal komen in de Champions League.

Bayer trad niet aan op volle oorlogssterkte, maar kon zaterdag wel beschikken over spelers als Kai Havertz, Karim Bellarabi, Lucas Alario en aanwinst Kerem Demirbay. Fortuna begon met de nieuwkomers Grégoire Amiot, Rasmus Karjalainen, Àlex Carbonell, Felix Passlack en proefspeler Jonathan Benteke in de basis.

Nadat Amadou Ciss de eerste kans namens de Limburgers miste, kwam Fortuna na een half uur op voorsprong. Karjalainen scoorde in de rebound, nadat doelman Niklas Lomb een schot van Benteke tegen had gehouden: 0-1. Die treffer bleek de beslissende te zijn: beide ploegen kregen kansen op meer doelpunten, maar Fortuna trok de voorsprong over de streep.

Voor Bayer Leverkusen is de zaterdag nog niet voorbij: Die Werkself spelen een tweede oefenduel tegen het Belgische Eupen. Fortuna komt op zaterdag 27 juli weer in actie tegen PAOK Saloniki. Op zondagavond 4 augustus opent de ploeg van Sjors Ultee tegen AZ.