Zidane verlaat Real Madrid-trainingskamp na droevig nieuws: broer (54) overleden

Zidane verlaat Real Madrid-trainingskamp na droevig nieuws: broer (54) overleden

13-07-2019 17:50
41

Real Madrid leeft mee met trainer Zinedine Zidane, die vanwege trieste privéomstandigheden het trainingskamp in Canada heeft verlaten. Farid, de broer van de Fransman, is op 54-jarige leeftijd overleden, maakt De Koninklijke zaterdagmiddag bekend.

De club liet vrijdag al weten dat Zidane het vliegtuig had gepakt vanwege persoonlijke omstandigheden, maar trad niet in detail. Zaterdag is Real Madrid met aanvullende informatie gekomen: de spelers en technische stafleden namen voorafgaand aan de trainingssessie in Montreal één minuut stilte in acht, ter nagedachtenis aan de overleden Farid Zidane.

Assistent-trainer David Bettoni heeft tijdelijk de leiding over Real Madrid, dat in de Verenigde Staten oefenwedstrijden gaat spelen tegen Bayern München, Arsenal en rivaal Atlético Madrid. Daarna wacht de Audi Cup in München: daar zal tegen Tottenham Hotspur en tegen Bayern of Fenerbahçe geoefend worden. Op zaterdag 17 augustus wacht de eerste Primera Division-wedstrijd tegen Celta de Vigo. Wanneer Zidane weer voor de groep staat, is nog niet duidelijk.