'Als ik twee jaar later bij Ajax had gespeeld, was ik misschien beter geworden'

'Als ik twee jaar later bij Ajax had gespeeld, was ik misschien beter geworden'

13-07-2019 18:33
42

Lucas Andersen speelde op zaterdag 29 juni een bijzondere oefenwedstrijd. De 24-jarige Deen nam het met Aalborg op tegen Ajax, de club waar hij tussen 2012 en 2016 onder contract stond.

Andersen leek in Amsterdam de opvolger van landgenoot Christian Eriksen te moeten worden, maar kwam alleen tijdens het seizoen 2014/2015 regelmatig aan spelen toe en werd één jaar later zelfs verhuurd aan Willem II. "Ik zat er ook op een ongelukkig moment", blikt hij terug in gesprek met Ajax Showtime. Ajax had tussen 2011 en 2014 vier titels op rij gepakt en besloot om het vertrek van spelers als Eriksen, Daley Blind en Toby Alderweireld op te vangen met eigen kweek. "Spelers werden een soort van opgeofferd en leden daar een beetje onder."

De spelmaker zag vorig seizoen vanuit Denemarken hoe hard Ajax was gegroeid sinds zijn vertrek en was onder de indruk van het niveau dat de Amsterdammers haalden in de Champions League. "Het was erg leuk in mijn tijd, hoor. Maar als ik twee jaar later daar had gespeeld, was ik misschien wel beter geworden als voetballer."