Manchester City mag niet de lucht in en moet vlucht naar China uitstellen

Manchester City mag niet de lucht in en moet vlucht naar China uitstellen

13-07-2019 19:58
7

De voorbereiding van Manchester City verloopt niet bepaald vlekkeloos. De regerend Premier League-kampioen zou zaterdagavond naar China vertrekken, maar de privéjet van The Citizens bleef aan de grond staan op de startbaan.

Volgens meerdere Britse media, waaronder The Sun, kreeg het personeel geen toestemming om het luchtruim in te gaan. De 26-koppige selectie, de technische staf en de overige personeelsleden moesten vervolgens afwachten op de luchthaven.

Manchester City heeft inmiddels gereageerd op het incident. Volgens het Twitter-account van de club was er sprake van 'administrative issues' waar The Citizens zelf part noch deel aan hadden. De City-delegatie zal zondag alsnog afreizen naar China, waar de het toernooi om de Premier League Asia Trophy af wordt gewerkt.

Op woensdag 17 juli gaat Manchester City om 14.30 uur Nederlandse tijd aftrappen tegen West Ham United. De finale en de wedstrijd om de derde plek staan gepland voor zaterdag 20 juli: Newcastle United of Wolverhampton Wanderers zal dan de tegenstander zijn.