Odgaard maakt indruk met twee goals: 'Het is gewoon een goede voetballer, klaar'

Odgaard maakt indruk met twee goals: 'Het is gewoon een goede voetballer, klaar'

13-07-2019 22:46
30

Jens Odgaard viel zaterdag in positieve zin op in de oefenwedstrijd van sc Heerenveen tegen KV Mechelen (uitslag 2-2). De huurling van Sassuolo tekende voor beide doelpunten van de Friezen.

In de zesde minuut torende de Deen boven alles en iedereen uit en kopte hij de 1-0 achter doelman Michael Verrips. Na rust zette Odgaard met een geniale hakbal zijn ploeg opnieuw op voorsprong. "Odgaard laat gewoon zien dat hij een hele goede spits is en heel kien is in de zestien. Het is gewoon een goede voetballer, klaar. Dat is duidelijk", aldus trainer Johnny Jansen tegenover Omroep Friesland.

De oefenmeester wilde niet ingaan op berichten dat Heerenveen in de markt is voor de Nigeriaanse linksbuiten Chidera Ejuke van Valerenga. "Ik kan daar eigenlijk helemaal niks over zeggen. Uiteindelijk moet je gewoon bij Gerry (Hamstra, technisch manager red.) zijn. Ik weet heel veel, maar voor dit soort dingen moet je bij Gerry zijn. Als er nieuws is, komen we wel naar buiten."

Jansen geeft wel toe dat Heerenveen zich nog op een aantal posities hoopt te versterken. "We kijken naar de linksbuiten-positie, zou dat iets voor ons zijn. We hebben nu een Jordy Bruijn daar staan. Een specifieke linksbuiten zou hartstikke mooi zijn. Zo zijn er nog een aantal posities waar we gewoon naar kijken, maar die hou ik nog even voor mezelf. Dat is voor ons en de club om zo goed mogelijk uit te zoeken wat we gaan doen."