Transferbedrag voor Cillessen wekt verbazing: 'Een duur grapje'

Transferbedrag voor Cillessen wekt verbazing: 'Een duur grapje'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 11:48zo 14-07-2019 om 11:48

Valencia betaalde 35 miljoen euro om Jasper Cillessen op te halen bij FC Barcelona. Valencia-blogger Mario Selma spreekt in gesprek met ELF Voetbal zijn verbazing uit over het transferbedrag. Cillessen mag zich bijna drie weken speler van Valencia noemen. 

Cillessen werd in 2016 voor veertien miljoen euro opgehaald bij Ajax. Drie jaar later levert hij bijna drie keer zoveel op. "Het is een bedrag twee keer zo hoog als zijn marktwaarde, wat hem de meest dure keeper in de geschiedenis van Valencia maakt", zegt Selma.

"Hoewel er veel praktische voordelen zijn aan deze transfer, is het een duur grapje. Hij heeft niet veel doorverkoopmogelijkheden, dus Valencia gaat het niet snel terugverdienen. Maar de markt is zoals hij is en niks kan uitgesloten worden."

Cillessen maakte de transfer naar Valencia, terwijl Neto de overstap naar Barcelona maakt. Neto neemt in Catalonië de positie van Cillessen in. "Het is de meest verstandige oplossing. Neto en Cillessen wilden allebei weg en Valencia en FC Barcelona moesten hun economische plaatjes voor het seizoen 2018/19 op orde krijgen. Dit stemt alle partijen tevreden."

Poll

Is 35 miljoen voor Cillessen teveel?

(5385 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws