Groningen wijst flopspits de deur: Ik heb op dit moment een heel leeg gevoel

Groningen wijst flopspits de deur: "Ik heb op dit moment een heel leeg gevoel"

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 14:15zo 14-07-2019 om 14:15

De rol van Jannik Pohl bij FC Groningen is uitgespeeld. De Deense spits heeft van technisch directeur Mark-Jan Fledderus te horen gekregen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe club.

Pohl (23) maakte vorig jaar de overstap naar FC Groningen, maar kon niet overtuigen, raakte geblesseerd en speelde slechts zeven wedstrijden. De Deense spits mag vertrekken. "Ik heb op dit moment een heel leeg gevoel", vertelt hij aan RTV Noord. "Ik hoop dat ik die leegte weer op kan gaan vullen bij een andere club. Op dit moment wil ik me meer laten zien dan ooit, daarom is het nu belangrijk voor me om de juiste club te vinden."

Het liefst zou Pohl laten zien dat hij wel degelijk goed genoeg is voor Groningen. "Toen ik in de winter hoorde dat Ron Jans weg ging, wist ik dat het heel moeilijk voor me ging worden. Jans heeft me in topvorm gezien en weet wat ik kan. Mark-Jan Fledderus (Jans' opvolger, red.) heeft me alleen maar geblesseerd gezien en ik snap dat hij de spelers wil zien presteren die hij zelf koopt. Ik begrijp dan ook volkomen dat ik op zoek mag naar een andere club."

"Normaal gesproken komen mijn beste jaren als profvoetballer er nu aan. Ik heb het gevoel dat ze me hier niet heel graag meer zien", beseft Pohl, die schermt met 'kleine interesse' uit Denemarken. "Die clubs kennen me en weten wat ik kan. Ik denk dat ik het niveau van een club als Groningen aankan, ook in een ander land dan Nederland of Denemarken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws