Spaanse waarschuwing voor PSV: 'Hij zit niet op Champions League-niveau'

Spaanse waarschuwing voor PSV: 'Hij zit niet op Champions League-niveau'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 14:54zo 14-07-2019 om 14:54

PSV strikte onlangs Toni Lato als opvolger van Angeliño, maar Valencia-blogger Mario Selma zet vraagtekens bij de huurdeal. Lato heeft volgens hem 'nog niet het Champions League-niveau'.

Lato kwam bij Valencia slechts mondjesmaat aan spelen toe, omdat hij José Gaya voor zich had in Mestalla. "Hij is meer verdedigend ingesteld dan Gayá, maar niet beter", reageert Selma tegenover ELF Voetbal. "In de wedstrijden die hij afgelopen seizoen heeft gespeeld, heeft hij een paar fouten gemaakt. Ook in het eigen strafschopgebied. Dat maakt hem op dit moment ongeschikt om op het niveau van Valencia te spelen."

"Het kan te maken hebben met een gebrek aan zelfvertrouwen, omdat hij weinig kansen van de coach krijgt en niet vaak op zo'n niveau gespeeld heeft", vervolgt Selma, die niet bevestigend kan antwoorden op de vraag of Lato het vereiste niveau voor de Champions League heeft. "Hoewel hij genoeg kwaliteiten heeft, zit hij op dit moment niet op dat niveau."

PSV is hoe dan ook een goede club voor Lato, denkt de Valencia-blogger. "Hoewel het meer gebruikelijk is hier om een speler aan een andere Spaanse club te verhuren, lijken PSV en de Eredivisie een comfortabele plek voor hem. Hij is ver verwijderd van de schaduw van Gayá en de druk van Mestalla. Hij kan de verantwoordelijkheden leren die horen bij een basisplek en de kans grijpen om een belangrijke speler te zijn bij een respectabele club in Europa."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws