Feyenoord heeft spits en rechtsback nodig: 'Hij wil zelf terug naar Nederland'

Feyenoord heeft spits en rechtsback nodig: 'Hij wil zelf terug naar Nederland'

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 16:04zo 14-07-2019 om 16:04

Feyenoord heeft nog een rechtsback en spits nodig. Dat stelt Dennis van Eersel, die als clubwatcher namens RTV Rijnmond dicht op het vuur zit bij de Rotterdamse club.

Feyenoord was deze week op trainingskamp in Oostenrijk, waar de ploeg van trainer Jaap Stam won van SV Darmstadt (2-1) en verloor van Red Bull Salzburg (1-3). In de oefenwedstrijden bleek de spoeling op sommige posities nog wat dun, constateert Van Eersel.

"Feyenoord zit heel erg dun in de spitsen, dus zal Naoufal Bannis (17, red.) er voorlopig er nog wel bijblijven. Ze hebben anders alleen Nicolai Jörgensen en Dylan Vente. En we weten van die eerste hoe blessuregevoelig hij is geweest. Ik vind de spitspositie daarom ook één van de posities is waar Feyenoord zich moet versterken."

"Er moet nog een spits bij", aldus Van Eersel. "Het moet wel iemand zijn die ook zijn positie kent. Die weet dat hij gehaald wordt als stand-in van Jörgensen. Want dat is de man. Dat haalt veel opties weg, want spelers moeten dat ook maar willen."

Janmaat
Ook op de rechtsbackpositie kan Feyenoord wel wat gebruiken, aldus de journalist. Jeremiah St. Juste kan er spelen, maar komt ook in aanmerking voor een plek in het centrum van de defensie. Bart Nieuwkoop is opnieuw geblesseerd geraakt. Eén van de kandidaten om naar De Kuip te komen is Daryl Janmaat, die onder contract staat bij Watford.

Van Eersel: "Janmaat wordt genoemd, maar heeft een contract bij Watford en speelt daar veel. Dan zal Feyenoord diep in de buidel moeten tasten. Hij wil zelf heel graag terug naar Nederland, maar dat is echt zo'n transfer die in de laatste week gaat rondkomen. Je kan ook niet zonder, dus misschien gaat Feyenoord nog schakelen naar een ander."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws