Tadic 'stelt zich kandidaat voor aanvoerderschap' en deelt band met Huntelaar

Tadic 'stelt zich kandidaat voor aanvoerderschap' en deelt band met Huntelaar

14-07-2019 17:13 Laatste update: 17:53
59

Dusan Tadic en Klaas-Jan Huntelaar zijn de aanvoerders van Ajax tijdens de oefenwedstrijd tegen Basaksehir, maakt het Algemeen Dagblad zondagmiddag bekend. De Serviër zal de band tijdens de eerste helft dragen, Huntelaar doet dat in de tweede helft van de oefenwedstrijd.

Tadic lijkt een serieuze gegadigde om Matthijs de Ligt, die in afwachting is van zijn transfer naar Juventus, op te volgen als aanvoerder van Ajax. De Serviër tekende onlangs een nieuw contract voor liefst zeven seizoenen, speelt zijn eerste officieuze wedstrijd van het seizoen en neemt meteen de band over van Joël Veltman. De rechtsback begon als aanvoerder aan het vorige oefenduel tegen Anderlecht: Huntelaar viel toen ook in tijdens de rust en nam de band over.

De Amsterdammers kunnen zondag weer beschikken over een zestal internationals: Razvan Marin en Quincy Promes maken hun officieuze debuut en ook Daley Blind, Donny van de Beek, Lasse Schöne en Kasper Dolberg zijn weer in het rood-witte shirt te bewonderen. André Onana, Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech waren actief op de Afrika Cup en hebben nog vakantie. Hetzelfde geldt voor Copa América-gangers Nicolas Tagliafico en David Neres.

In het Oostenrijkse Bramberg zal er om 18.00 uur afgetrapt worden tegen de nummer twee van het afgelopen Süper Lig-seizoen. Eljero Elia staat in de basis bij Basaksehir.

De opstelling van Ajax voor rust: Varela; Veltman, Schuurs, Blind, Dest; Eiting, Van de Beek, Marin; Tadic, Dolberg, Promes.

De opstelling van Ajax na rust: Varela; Kristensen, Magallán, Pierie, J. Timber; Schöne, De Wit, Ekkelenkamp; Labyad, Huntelaar, Lang.