Ten Hag baalt van voorbereiding: 'Het is belachelijk. Hoe kun je beleid maken?'

Ten Hag baalt van voorbereiding: 'Het is belachelijk. Hoe kun je beleid maken?'

14-07-2019 18:06
127

Ajax-trainer Erik ten Hag baalt van de internationale voetbalkalender, die de voorbereiding van Ajax beïnvloedt. De Amsterdammers kunnen zich volgens Ten Hag niet optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen.

Internationals Razvan Marin, Quincy Promes, Daley Blind, Donny van de Beek, Lasse Schöne en Kasper Dolberg kunnen zondag meespelen tegen het Turkse Basaksehir, maar André Onana, Noussair Mazraoui, Hakim Ziyech, David Neres en Nicolas Tagliafico zijn pas net klaar op de Afrika Cup en de Copa América. "Ik heb het wel vaker gezegd: het is crazy", laat de trainer weten aan Ziggo Sport. "Wij gaan straks de eerste competitiewedstrijd spelen (op 3 augustus tegen Vitesse, red.), terwijl we niet één keer met de hele ploeg samen hebben gespeeld."

Interviewer Jack van Gelder stelt dat het 'helemaal nergens over gaat' en krijgt bijval van Ten Hag. "Nee, het is belachelijk. Hoe kun je je dan voorbereiden? Hoe kun je beleid maken?" Clubs als Vitesse zijn op dat gebied in het voordeel, denkt de Tukker. "Onze eerste tegenstander zal dat niet hebben, die kunnen zich wel voorbereiden. Ajax niet, want wij hebben internationals die op de Copa América en de Afrika Cup spelen... Het seizoen is crazy."