Ajax scoort twee keer en wint eerste oefenduel op trainingskamp in Oostenrijk

14-07-2019 19:52
115

Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd op het trainingskamp in het Oostenrijkse Bramberg winnend afgesloten. Istanbul Basaksehir, de nummer twee van Turkije, werd zondag met 2-1 verslagen.

Ajax-trainer Erik ten Hag koos in de eerste helft voor Perr Schuurs als vervanger van Matthijs de Ligt naast Daley Blind. Andere opvallende namen in de basiself van de Amsterdammers waren back Sergiño Dest en middenvelder Razvan Marin. Dusan Tadic droeg voor rust de aanvoerdersband.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Schuurs. Een vrije trap van Marin werd met de kop klaargelegd door Tadic, maar Schuurs trof doelman Mert Günok. Even later was het wel raak. Donny van de Beek legde de bal op een presenteerblaadje voor Kasper Dolberg en de Deense spits bleef koel: 1-0.

In de tweede helft stond er een volledig nieuw Ajax binnen de lijnen. Alleen doelman Varela behield zijn basisplaats. Na ruim een uur spelen werd het 2-0. Een verdediger van Basaksehir maakte een eigen doelpunt, voordat Klaas-Jan Huntelaar - aanvoerder na rust - de bal voor de zekerheid nog binnenschoot.

Basaksehir gaf zich echter niet gewonnen en tekende een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer. Kerim Frei schoot de bal hard en laag achter Varela, nadat Edin Visca kort daarvoor de lat had geraakt. Verder liet Ajax het niet komen. De Amsterdammers spelen donderdag tegen Premier League-club Watford.

Ajax-opstelling eerste helft: Varela; Veltman, Schuurs, Blind, Dest; Eiting, Van de Beek, Marin; Tadic, Dolberg, Promes.

Ajax-opstelling tweede helft: Varela; Kristensen, Magallán, Pierie, J. Timber; Schöne, De Wit, Ekkelenkamp; Labyad, Huntelaar, Lang.