Nieuwe Ajax-aanvoerder dient zich aan: Hij is sowieso al één van de leiders

Nieuwe Ajax-aanvoerder dient zich aan: "Hij is sowieso al één van de leiders"

14-07-2019 20:54 Laatste update: 21:01
79

Dusan Tadic is de grote favoriet om komend seizoen de aanvoerdersband te dragen bij Ajax. Trainer Erik ten Hag lijkt de Servische aanvaller door te schuiven.

Door het nakende vertrek van Matthijs de Ligt naar Juventus moet Ten Hag een nieuwe captain aanwijzen in Amsterdam. De kans is groot dat de keuze op Tadic valt. Hij droeg zondag de aanvoerdersband bij Ajax in de eerste helft van de gewonnen oefenwedstrijd tegen Istanbaul Basaksehir.

Wedden

Meer odds

De beslissing om Tadic aanvoerder te maken is nog niet definitief, benadrukt Ten Hag. "Dusan was vorig seizoen de tweede aanvoerder", laat hij weten in gesprek met Voetbal International. "Als de eerste dan vertrekt... Dusan is sowieso al één van de leiders."

De Ligt ontbreekt op het trainingskamp van Ajax in het Oostenrijkse Bramberg, omdat hij op korte termijn wordt gepresenteerd door Juventus. Tadic tekende deze week een uniek XXL-contract in Amsterdam. Hij verbond zich voor liefst zeven seizoenen aan Ajax. Overigens droeg Klaas-Jan Huntelaar na rust de aanvoerdersband tegen Istanbul Basaksehir.