Nieuwe Ajax-aanvoerder dient zich aan: Hij is sowieso al één van de leiders

Nieuwe Ajax-aanvoerder dient zich aan: "Hij is sowieso al één van de leiders"

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 20:54zo 14-07-2019 om 20:54

Laatste update: zondag 14 juli 2019 om 21:01zo 14-07-2019 om 21:01

Dusan Tadic is de grote favoriet om komend seizoen de aanvoerdersband te dragen bij Ajax. Trainer Erik ten Hag lijkt de Servische aanvaller door te schuiven.

Door het nakende vertrek van Matthijs de Ligt naar Juventus moet Ten Hag een nieuwe captain aanwijzen in Amsterdam. De kans is groot dat de keuze op Tadic valt. Hij droeg zondag de aanvoerdersband bij Ajax in de eerste helft van de gewonnen oefenwedstrijd tegen Istanbaul Basaksehir.

De beslissing om Tadic aanvoerder te maken is nog niet definitief, benadrukt Ten Hag. "Dusan was vorig seizoen de tweede aanvoerder", laat hij weten in gesprek met Voetbal International. "Als de eerste dan vertrekt... Dusan is sowieso al één van de leiders."

De Ligt ontbreekt op het trainingskamp van Ajax in het Oostenrijkse Bramberg, omdat hij op korte termijn wordt gepresenteerd door Juventus. Tadic tekende deze week een uniek XXL-contract in Amsterdam. Hij verbond zich voor liefst zeven seizoenen aan Ajax. Overigens droeg Klaas-Jan Huntelaar na rust de aanvoerdersband tegen Istanbul Basaksehir.

Poll

Wie moet aanvoerder worden bij Ajax?

(2517 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws