Het zegt genoeg dat Tagliafico en Onana zeggen dat ze blijven en Tadic bijtekent

"Het zegt genoeg dat Tagliafico en Onana zeggen dat ze blijven en Tadic bijtekent"

Gepubliceerd: zondag 14 juli 2019 om 23:52zo 14-07-2019 om 23:52

Daley Blind denkt dat Ajax ook zonder Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong voor de dag kan komen. Blind is met zijn 29 jaar een van de meest ervaren spelers van de selectie, maar vindt daarom niet dat hij als ervaringsdeskundige spelers moet beïnvloeden in eventuele transferkeuzes.

"Ik denk nog steeds dat we heel veel kwaliteit in de ploeg hebben. Er is ook veel kwaliteit bijgekomen. Er zijn twee fantastische jongens vertrokken, maar buiten de camera zei ik het ook al: nieuwe jongens staan altijd op als er plekken vrijkomen. Dat zal nu niet anders zijn. Ze ruiken hun kans, die zullen ze pakken", zegt Blind voor de camera van de NOS.

Ajax steeg vorig seizoen boven zichzelf uit door na drie voorrondes de halve finale (!) van de Champions League te halen. De kans dat er dit seizoen opnieuw zo gestunt wordt is aanwezig, maar daar denkt Blind nog niet aan. "Laten we niet te hard van stapel lopen en eerst zorgen dat we de Champions League bereiken. Ik geloof er wel in dat we nog steeds heel veel kwaliteit hebben. Het zegt genoeg dat Tagliafico en Onana zeggen dat ze blijven en Tadic bijtekent. Dat geeft aan hoe deze groep in elkaar steekt en heeft een positieve invloed op de rest."

Blind heeft niet gesproken met Hakim Ziyech en David Neres, de twee Ajacieden die momenteel interlandverplichtingen hebben en in verband worden gebracht met een transfer. "Ik heb ze een fijne vakantie gewenst na hun periode bij de toernooien (Afrika Cup en Copa America, red.)."

"Ik vind het een persoonlijke kwestie. Zelf vertrok ik ook op de laatste dag van de transferperiode (naar Manchester United, red.), terwijl ik dacht dat ik bij Ajax zou blijven. Je weet nooit wat er op iemands pad komt. Het blijft een individuele keuze maar laat duidelijk zijn dat we een heel sterke groep hebben als iedereen bij elkaar blijft."

Poll

Gaat Ajax de Champions League halen?

(5282 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws