Ten Hag laat zich verrassen: 'Onmisbaar voor Ajax, onmisbaar voor Nederland'

Ten Hag laat zich verrassen: 'Onmisbaar voor Ajax, onmisbaar voor Nederland'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 07:25ma 15-07-2019 om 07:25

Laatste update: maandag 15 juli 2019 om 07:37ma 15-07-2019 om 07:37

Erik ten Hag beseft dat de opvolging van Matthijs de Ligt een lastige klus wordt. Ajax schakelt door naar de Mexicaan Edson Alvarez als de deal met Juventus helemaal rond is. Het is niet reëel om te denken dat er een meteen een gelijkwaardige opvolger van De Ligt klaarstaat, aldus Ten Hag.

"Op dit moment is dat zo", zegt de Ajax-trainer in De Telegraaf. "Het afgelopen seizoen zijn Frenkie en Matthijs dankzij onze filosofie, het team en zichzelf zo goed geworden dat de Europese top hen haalt. Zij hebben exceptionele kwaliteiten."

Ten Hag sluit echter niet uit dat opnieuw een speler zich spectaculair gaat ontwikkelen. "Toen we vorig jaar begonnen, had Frenkie nog nooit op het middenveld bij Ajax gespeeld. We weten allemaal hoe het is afgelopen. Uiteindelijk is hij onmisbaar geworden voor Ajax, onmisbaar voor het Nederlandse voetbal. Waarom zou dat dit jaar niet ook kunnen gebeuren met een speler?"

Het vertrek van De Ligt is allesbehalve een verrassing voor Ten Hag. Wel is het een grote sportieve aderlating. "Wij wisten al heel lang dat dit stond te gebeuren. Als het dan toch gebeurt, dan is het goed dat het nu gebeurt. Er valt een plekje vrij en dan moeten andere jongens het gaan invullen."

In de gewonnen oefenwedstrijd van Ajax tegen Istanbul Bakaksehir (2-1) mocht Perr Schuurs - en niet Lisandro Magallán - beginnen op de plek van De Ligt. Daar mogen volgens Ten Hag geen conclusies aan worden verbonden. De komst van Alvarez moet afgerond worden zodra De Ligt definitief naar Juventus is vertrokken.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws