Emmen-captain Jansen treedt streng op: 'Ik wil die talen niet meer horen'

Emmen-captain Jansen treedt streng op: 'Ik wil die talen niet meer horen'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 08:04ma 15-07-2019 om 08:04

Laatste update: maandag 15 juli 2019 om 08:22ma 15-07-2019 om 08:22

FC Emmen is tot dusver de kampioen van de zomerse transferperiode. Liefst 21 spelers zijn vertrokken, daarvoor in de plaatsen kwamen tien nieuwe gezichten. Voor Anco Jansen is er als aanvoerder een belangrijke rol weggelegd.

Emmen haalde zijn versterkingen uit alle windstreken: onder meer een Deen, Turk, Duitser, twee Zwitsers en twee Kroaten kwamen naar Drenthe. In de eerste weken van de voorbereidingen hoorde Jansen daarom al verschillende talen voorbijkomen.

"Ik heb meteen gezegd dat ik al die talen niet meer wil horen", laat de Emmen-captain weten in de Volkskrant. "In de kleedkamer wordt Nederlands of Engels gesproken. Het kan niet zo zijn dat ik dadelijk Kroatisch moet gaan praten."

Voorzitter Ronald Lubbers stelt dat de selectie van Emmen vers bloed nodig had. "In zo'n eerste jaar kan iedereen een stapje extra zetten, maar sommige spelers zaten echt aan hun plafond. Als je als club de volgende stap wil zetten, moet je ook durven doorselecteren. We hebben aan de onderkant gesneden en op papier kwalitatief betere spelers gehaald. Al moet je altijd maar afwachten hoe dat uitpakt."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws