Van Hooijdonk past voor 17: 'Dan zoek ik het op, laat ik het een beetje wegnemen'

Van Hooijdonk past voor 17: 'Dan zoek ik het op, laat ik het een beetje wegnemen'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 08:38ma 15-07-2019 om 08:38

Sydney van Hooijdonk is ervan overtuigd dat hij dit seizoen kan uitgroeien tot een vaste waarde bij NAC Breda. De negentienjarige spits gaat de vergelijking met vader Pierre van Hooijdonk echter uit de weg, vertelt hij aan BN De Stem.

Van Hooijdonk junior zal komend seizoen niet met rugnummer zeventien spelen in het Rat Verlegh Stadion. Met dat nummer maakte zijn vader in de jaren negentig naam als pinchhitter van Oranje. "Als ik zeventien kies, zoek ik het op. De gelijkenis zal altijd blijven, laat ik die een beetje wegnemen door niet hetzelfde nummer te nemen. Ik moet mijn eigen ding doen."

Het felbegeerde nummer negen is wél een optie, geeft Van Hooijdonk toe. "Finn (Stokkers, red.) maakt het niet zoveel uit en zelf hecht ik er ook niet veel waarde aan. Hoewel: negen staat natuurlijk het mooiste..." De jonge spits geniet van de concurrentiestrijd met Stokkers en Boris Kudimbana. "Met Finn kan ik het goed vinden, in deze twee weken is het een vriend van mij geworden. We praten veel met elkaar; hoe we moeten lopen, wat te doen in bepaalde situaties."

Van Hooijdonk sluit een tijdelijk vertrek uit. "Voor mezelf heb ik besloten dat ik bij NAC blijf. Een verhuur sluit ik uit, omdat ik denk dat ik voor mijn kansen kan gaan. Ik zeg niet dat ik de eerste competitieronde in de basis zal staan, maar ik geloof wél dat ik uiteindelijk een basisplek ga pakken."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat NAC Breda komend seizoen promoveren?

(4853 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws