'De Ligt-vervanger' presenteert zich bij Ajax: 'Logisch dat ik meer kansen krijg'

'De Ligt-vervanger' presenteert zich bij Ajax: 'Logisch dat ik meer kansen krijg'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 08:52ma 15-07-2019 om 08:52

Perr Schuurs hoopt zichzelf te presenteren als de opvolger van Matthijs de Ligt. In de gewonnen oefenwedstrijd tegen Istanbul Basaksehir (2-1) begon de negentienjarige verdediger in de 'basiself' van Ajax.

Schuurs speelde de eerste helft en lijkt Lisandro Magallán voorbij in de pikorde, al benadrukte trainer Erik ten Hag na afloop dat er geen conclusies verbonden mogen worden aan zijn keuze. "Ik heb een goede voorbereiding gehad en moet nu laten zien dat ik het kan", zegt Schuurs tegen de NOS.

In zijn eerste seizoen in Amsterdam speelde hij vooral bij Jong Ajax. "Vorig jaar heb ik niet heel veel kansen gekregen. Als Matthijs de Ligt weg zou gaan (naar Juventus, red.), dan is het logisch dat ik meer kansen krijg. Die kansen moet ik pakken. Ik wil zijn vervanger zijn."

"Ik heb denk ik een goed jaar bij Jong Ajax gehad om mezelf te ontwikkelen", vervolgt Schuurs, die vorig jaar overkwam van Fortuna Sittard. "Bij Fortuna zakten we vaak in, maar bij Ajax spelen we met druk naar voren. Die speelwijze heb ik moeten leren, maar ik denk dat ik daar al veel stappen in heb gemaakt."

De talentvolle verdediger weet wat er voor hem op het spel staat. "Dit zijn voor mij de belangrijkste weken om mezelf bij Ajax te laten zien. Ik hoop ik dat de vervanger van De Ligt word", besluit hij. Ajax zou in de tussentijd bezig zijn met de komst van de beoogde De Ligt-opvolger Edson Alvarez.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Schuurs goed genoeg om De Ligt op te volgen bij Ajax?

(3000 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws