FC Barcelona-spelers 'ontgroenen' Frenkie de Jong op eerste training

FC Barcelona-spelers 'ontgroenen' Frenkie de Jong op eerste training

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 13:11ma 15-07-2019 om 13:11

Laatste update: maandag 15 juli 2019 om 17:38ma 15-07-2019 om 17:38

Frenkie de Jong heeft maandagochtend zijn eerste training afgewerkt met de selectie van FC Barcelona. De 22-jarige middenvelder kreeg, net als de andere nieuwelingen Antoine Griezmann en Neto, een warm welkom.

Het drietal werd op speciale wijze begroet: de spelers van Barça vormden een haag, waardoor De Jong, Griezmann en Neto zich een weg moesten banen. Ondertussen kregen de Nederlander, Fransman en Braziliaan vriendschappelijke tikjes op het hoofd. Het is traditie bij Barça om nieuwe spelers op dergelijke wijze te 'ontgroenen'.

De Jong, Griezmann en Neto stonden met veertien ploeggenoten op het trainingsveld. Marc-André ter Stegen en Ousmane Dembélé werden maandagochtend fit verklaard en gaven ook acte de présence. Lionel Messi en Luis Suarez ontbraken nog na hun deelname aan de Copa América. Hetzelfde geldt voor Arturo Vidal, Arthur en Philippe Coutinho.

Barça gaat zaterdag op trainingskamp in Japan. Daar wordt geoefend tegen Chelsea (23 juli) en Vissel Kobe, de club van Andrés Iniesta (27 juli).

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws