Janssen 'gegrepen' door Leeuwinnen: 'Momenten eruit halen die wél leuk zijn'

Janssen 'gegrepen' door Leeuwinnen: 'Momenten eruit halen die wél leuk zijn'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 17:34ma 15-07-2019 om 17:34

Met de Copa América, de Afrika en de Gold Cup was er deze zomer genoeg voetbal, maar de voorkeur van Theo Janssen ging uit naar het WK voor vrouwen. Dat hij zo genoot van de Oranje Leeuwinnen, verraste hem zelf ook.

"Van dat harde, ongecontroleerde voetbal op de Afrika Cup word ik nooit zo vrolijk. Kameroen ging door met vijf punten en twee doelpunten, dat zegt mij genoeg", zegt Janssen tegen VTBL. Ook de titanenstrijd tussen Brazilië en Argentinië kon hem nauwelijks bekoren. "Gek genoeg merkte ik dat ik na een kwartiertje begon weg te zakken en het daarna verder wel geloofde. En dat had ik bij de vrouwen helemaal niet."

Janssen zag dat er veel kritiek was over het niveau op het WK. "Dat komt omdat wij het in Nederland blijven vergelijken met mannenvoetbal. Maar ik denk dat je gewoon die paar momenten eruit moet halen die wél leuk zijn om te zien. Miedema die een fantastische kapbeweging heeft bijvoorbeeld. Groenen en Van de Donk die met ongelooflijk veel passie spelen. Van der Gragt met haar perfecte tackles en crosspasses. Zij maakte echt het verschil achterin."

Janssen wijst op de miljoenen kijkers en stelt dat het succes van de Oranje Leeuwinnen leeft. "We hangen nog geen vlaggetjes op zoals dat bij het mannenteam gebeurt. En we zitten in de wijken niet met z'n allen op kratjes bier voor de deur. Maar we hebben blijkbaar sympathie voor een team dat er op de één of andere manier voor zorgt dat je voor die buis hangt. Mij heeft het gegrepen. En dat verbaasde me eigenlijk wel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws