Blind dacht op strandbed aan mislopen CL-finale: 'Die pijn blijft nog wel even'

Blind dacht op strandbed aan mislopen CL-finale: 'Die pijn blijft nog wel even'

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 20:25ma 15-07-2019 om 20:25

Laatste update: maandag 15 juli 2019 om 20:26ma 15-07-2019 om 20:26

Daley Blind voelt aan de vooravond van een nieuw seizoen nog altijd de pijn van het mislopen van de Champions League-finale in het afgelopen seizoen. Tijdens zijn vakantie had de centrale verdediger de tijd om terug te denken aan de afgelopen jaargang.

"Juist de momentjes dat je op je strandbedje ligt, denk je na over het seizoen en hoe het is geweest. Dan verwerk je ook een hoop. Dan geniet je na, maar voel je ook wel pijn daarna (van de verloren halve finale tegen Tottenham Hotspur red.)", laat Blind weten voor de camera van Ajax TV.

Die pijn zal volgens de Oranje-international niet zomaar verdwenen zijn. "Die blijft nog wel even, denk ik. Voor heel veel jongens is het in hun carrière niet weggelegd om elk jaar zover te komen in de Champions League. Als je zover komt met Ajax tegen toch wel financiële grootmachten tegenwoordig in Europa, en dat je laat zien waartoe je in staat bent en het spel speelt wat eigenlijk heel veel mensen willen zien… dat doet toch wel heel erg goed. Dan  is het extra zuur dat je in de laatste seconde eruit geknikkerd wordt. Dan word ik er liever met 3-0 er afgespeeld en dat je geen kans maakt dan dat je eigenlijk met twee benen al in de finale staat en dan zo ten onder gaat."

Toch beseft Blind zich dat het een mooi jaar was voor de Amsterdammers. "Natuurlijk, al met al was het een fantastisch jaar. Een jaar waarin we Ajax weer op de kaart hebben gezet in Europa. Een jaar waarin we heel veel goodwill hebben gecreëerd in Nederland, Europa en de wereld."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zie jij Blind deze zomer vertrekken bij Ajax?

(6784 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws