Brands doet zaken met Manchester City en strikt tweede grote zomeraankoop

Brands doet zaken met Manchester City en strikt tweede grote zomeraankoop

15-07-2019 23:10 Laatste update: 23:15
18

Everton heeft zich verzekerd van de diensten van Fabian Delph. De middenvelder komt over van Manchester City en tekent een contract voor drie jaar, zo laat de club weten via de officiële kanalen.

Delph heeft zich aangesloten bij de selectie van The Toffees in het Zwitserse Verbier, waar de ploeg momenteel op trainingskamp is. "Elke keer dat ik tegen Everton speelde, of het nu thuis of uit was, denk ik het eerst aan de fans en de passie", laat Delph weten op de website van Everton. "De fans lijken voetbal te kennen en te begrijpen. Het zit in hun bloed en ze staan echt achter het team."

Naar verluidt betaalt Everton zo'n negen miljoen euro voor de 29-jarige middenvelder. Manager Marco Silva is blij dat technisch directeur Marcel Brands erin geslaagd is een ervaren speler binnen te halen. "Als je een nieuwe speler haalt, kijk je allereerst naar kwaliteit en Fabian is een speler met veel kwaliteit", stelt hij. "Maar wat ze in de kleedkamer kunnen brengen, is ook belangrijk en als je die twee twee dingen samenbrengt kan het alleen maar goed zijn voor de club."

Voor Everton is het de tweede grote aankoop deze zomer. Eerder werd André Gomes voor 25 miljoen euro overgenomen van FC Barcelona. Verder kwam doelman Jonas Lössl transfervrij over van Huddersfield.