Telegraaf: Ajax en Overmars overleven ternauwernood 'ultieme couppoging'

Telegraaf: Ajax en Overmars overleven ternauwernood 'ultieme couppoging'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 06:40di 16-07-2019 om 06:40

Marc Overmars heeft ternauwernood een 'Lainez-scenario' afgewend bij Edson Alvarez. Dat meldt De Telegraaf. De raad van commissarissen van Ajax hield lange tijd de voet op de rem, omdat de afwikkeling van de Juventus-transfer van Matthijs de Ligt lang duurde.

Ajax dacht afgelopen winter rond te zijn met Diego Lainez, maar de Mexicaan koos op het laatste moment voor het Spaanse Real Betis. Het scheelde weinig of dat scenario had zichzelf herhaald bij Alvarez. Volgens De Telegraaf heeft Overmars inmiddels weer 'het stuur in handen'.

Ajax heeft met Club América een mondeling akkoord bereikt over de transfersom van Alvarez, die in Amsterdam de opvolger wordt van Matthijs de Ligt. De Mexicaan kost vijftien miljoen euro. Zodra de afspraken door juristen op papier zijn gezet, stapt Alvarez op het vliegtuig naar Nederland om een persoonlijk akkoord te sluiten. Dat lijkt een formaliteit.

Overmars zal 'opgelucht ademhalen' als Alvarez binnen is. Ajax lag lange tijd op pole position, maar kreeg het door de vertraging rond De Ligt toch nog moeilijk. Wolverhampton Wanderers reisde zelfs voor een 'ultieme couppoging' af naar de Gold Cup in de Verenigde Staten, maar kreeg net als Crystal Palace en West Ham United nul op het rekest.

Ook AS Roma mengde zich nadrukkelijk in de race om Alvarez. Volgens De Telegraaf wilden de Italianen 'heel ver' gaan om Alvarez in te lijven, maar de Mexicaan had zijn keuze voor Ajax al gemaakt. In Amsterdam moet hij na het vertrek van De Ligt naar Juventus de concurrentiestrijd aangaan met Perr Schuurs en Lisandro Magallán.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws