Klaassen zag Ajax-duo doorbreken: 'Hij was voor mijn gevoel meteen zoals nu'

Klaassen zag Ajax-duo doorbreken: 'Hij was voor mijn gevoel meteen zoals nu'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 07:20di 16-07-2019 om 07:20

Davy Klaassen staat niet te kijken van de transfersommen die worden betaald voor Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Het duo levert Ajax deze zomer ruim 150 miljoen euro op.

Klaassen zag De Ligt en De Jong een paar jaar geleden als jeugdige talenten doorbreken bij Ajax. De verdediger en middenvelder maken nu toptransfers naar respectievelijk Juventus en FC Barcelona voor in totaal 150 miljoen euro. "Dat zijn nu gewoon de prijzen die worden betaald voor spelers met zulke grote kwaliteiten", reageert Klaassen in De Telegraaf.

Op de vraag of hij jaren geleden al zag dat de lat van De Ligt en De Jong zo hoog zou liggen, antwoordt Klaassen: "Bij Matthijs wel. Die was echt superjong toen hij er bijkwam en was voor mijn gevoel meteen zoals hij nu is. Frenkie heeft in de tijd dat ik bij Ajax zat regelmatig meegedaan en dan zag je wel hoe goed hij was, maar hij speelde ook vaak niet. Hij heeft zich later enorm doorontwikkeld."

De middenvelder van Werder Bremen heeft met 'plezier en trots' gekeken naar de prestaties van Ajax in de Champions League. "Er is veel veranderd in de groep. Bij Ajax gaat dat zo snel, omdat het moeilijk is een team bij elkaar te houden. Dat blijft maar gaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws