Lastige situatie voor FC Twente: 'Hoeven wij niet eens aan te denken'

Lastige situatie voor FC Twente: 'Hoeven wij niet eens aan te denken'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 07:31di 16-07-2019 om 07:31

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 07:32di 16-07-2019 om 07:32

Dat FC Twente het vizier richt op buitenlandse spelers is geen toeval. De promovendus hoopt dit seizoen te overleven in de Eredivisie met een groot aantal huurspelers. Nederlandse spelers binnenhalen blijkt financieel niet mogelijk, zegt technisch directeur Ted van Leeuwen.

Twente legde voor dit seizoen al zes versterkingen vast, maar vier daarvan worden gehuurd. "Geld. Dat is het verhaal", legt Van Leeuwen uit in TC Tubantia. "Het is de combinatie transfersom/salaris waaraan wij niet kunnen voldoen. We hebben het echt wel geprobeerd, maar het lukt ons met onze mogelijkheden niet om de gewenste kwaliteit te vinden."

Van Leeuwen wijst naar andere Eredivisie-clubs, die het financieel ook moeilijk hebben. "Er vinden nauwelijks binnenlandse transfers plaats. Ook clubs als Emmen en Fortuna komen vooral bij buitenlandse spelers uit. Om je een voorbeeld te geven: voor een linksbenige centrale verdediger van Nederlandse bodem vraagt een middenmoter in de Eredivisie meer dan een miljoen euro. En dan hebben we het nog niet eens over het salaris. Daar hoeven wij verder niet eens aan te denken."

Van Leeuwen benadrukt dat een speler huren niet altijd is wat het lijkt. Twente kan bijvoorbeeld bedingen dat het een percentage krijgt bij de verkoop van die speler, 'als een soort van solidariteitsbeginsel'. Daarnaast hoeft de club niet het volledige salaris van de huurling over te nemen. Mocht een huurspeler niet bevallen, dan kan hij zonder veel problemen weer weg. "En als het wel goed gaat, kun je alsnog proberen hem over te nemen", zegt Van Leeuwen.

Lees hier het volledige interview met Van Leeuwen

Poll

Gaat FC Twente zich handhaven?

(1312 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws