Jansen doet goed woordje voor Cocu: 'Hij heeft de winning ingredients'

Jansen doet goed woordje voor Cocu: 'Hij heeft de winning ingredients'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 09:20di 16-07-2019 om 09:20

Phillip Cocu gaat slagen bij Derby County. Daar is voormalig PSV-trainer Pascal Jansen van overtuigd. Cocu en Jansen werkte jarenlang met elkaar samen in Eindhoven en speelden een belangrijke rol in de vormgeving van het huidige beleid van PSV.

Cocu was trainer van PSV O19, waarna hij de stap maakte naar het eerste elftal. Hij moest de club na vijf jaar weer kampioen zien te maken. Jansen, die het stokje van Cocu overnam, weet waar de kwaliteiten van Cocu liggen. "We begonnen het project in 2013", zegt Jansen, tegenwoordig assistent-trainer bij AZ, tegen Sky Sports. "PSV liet spelers doorstromen, maar de focus lag niet op het ontwikkelen van die spelers. De club was er niet op ingericht dat vijftig procent van de jeugdspelers naar het eerste team zou gaan."

Uiteindelijk wijzigde PSV het beleid. "Het had voor een deel te maken met geld, maar ook deels met beleid. PSV besloot dat de jeugdopleiding een grote rol moest spelen in de toekomst. De club wilde spelers voor het eerste team, wat betekende dat ze meer dan ooit moesten investeren."

Cocu moest bij PSV 1 met veel jeugdspelers werken. "Dat is een van zijn kwaliteiten", zegt Jansen, die het voor het zeggen kreeg bij Jong PSV. "In de vijf jaar dat hij trainer van PSV was hebben we nauw met elkaar samengewerkt en de talenten klaargestoomd voor het eerste elftal. Hij is erg geïnteresseerd in de jeugdopleiding en de ontwikkeling van spelers."

Jansen denkt dat Derby County gaat profiteren van de visie en ervaring van Cocu. "Als je het over Phillip hebt, heb je het over iemand die meer dan 100 wedstrijden voor de nationale ploeg heeft gespeeld. Hij heeft WK's gespeeld en speelde zes jaar bij FC Barcelona, waar hij aanvoerder was van een erg bijzonder team. Hij was ook aanvoerder van PSV, dat veel titels won. Hij won ze later zelf als trainer."

"Dit is iemand die de winning ingredients heeft. Hij is erg kalm en analytisch. Hij heeft de winning formula in zijn DNA en om die redenen denk ik dat hij het erg goed gaat doen in Engeland", besluit Jansen.

Cocu tekende onlangs een contract voor vier seizoenen bij Derby County.

Poll

Gaat Cocu slagen in Engeland?

(827 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws