Staf Verbeek bij Adelaide United compleet met extra Nederlander

Staf Verbeek bij Adelaide United compleet met extra Nederlander

16-07-2019 10:11 Laatste update: 10:16
6

Gerald Sibon vertrekt uit Nederland en gaat aan de slag in Australië. De 45-jarige oud-spits gaat werken voor Adelaide United, waar Gertjan Verbeek onlangs werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. 

Sibon gaat in Australië deel uitmaken van de staf en wordt vooral verantwoordelijk voor goede doorstroming van de jeugd naar het eerste elftal. Verder moet hij een professionaliseringsslag maken binnen de club en kan hij individueel aan de slag met de aanvallers. Sibon was als speler ook al eens actief in Australië, hij stond één seizoen onder contract bij Melbourne Heart.

"Het is voor mij een prachtige kans om hier bij Adelaide United te zijn", reageert Sibon op de website van de club. "Aangezien ik zelf in de A-League heb gespeeld, heb ik ervaring in deze competitie en ik heb hele goede herinneringen aan mijn tijd in Australië."

Sibon was het afgelopen seizoen hoofdtrainer van VV Heerenveen, dat uitkomt in de eerste klasse zondag. Eerder dit jaar verlengde de oud-spits nog bij de club, maar hij kiest nu toch voor een buitenlands avontuur.