Utrecht houdt miljoenen over aan Haller-deal: 'Heel tevreden als het rondkomt'

Utrecht houdt miljoenen over aan Haller-deal: 'Heel tevreden als het rondkomt'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juli 2019 om 12:19di 16-07-2019 om 12:19

Laatste update: dinsdag 16 juli 2019 om 13:01di 16-07-2019 om 13:01

FC Utrecht wrijft zich in de handen met de aanstaande overgang van Sébastien Haller van Eintracht Frankfurt naar West Ham United. De Domstedelingen bedongen twee jaar geleden namelijk een doorverkooppercentage bij de verkoop van de Fransman.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam wil niet ingaan op de details van de afspraken die destijds zijn gemaakt. "Als het rondkomt, zijn we heel tevreden", wilde hij er wel over kwijt tegenover de NOS. FC Utrecht verkocht Haller in de zomer van 2017 voor zo'n zeven miljoen euro aan Frankfurt. Daarbij werd dus een doorverkooppercentage bedongen.

Eintracht Frankfurt bevestigde dinsdag dat het met West Ham United overeenstemming heeft bereikt over de voorwaarden voor een transfer. Haller heeft daarom toestemming gekregen naar Londen af te reizen voor een medische keuring. Met de transfer is naar verluidt vijftig miljoen euro gemoeid. Volgens de NOS kan Utrecht zo'n vier tot vijf miljoen euro bij gaan schrijven, een bedrag dat in termijnen over meerdere seizoenen zal worden uitbetaald.

FC Utrecht haalde Haller in 2015 voor slechts 750.000 euro op bij Auxerre.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws