Dolberg om de tafel met Ten Hag: 'It makes sense, hij vraagt veel van mij'

Dolberg om de tafel met Ten Hag: 'It makes sense, hij vraagt veel van mij'

16-07-2019 20:49
60

Kasper Dolberg beleefde met Ajax het meest succesvolle seizoen in jaren, maar is niet tevreden over zijn eigen inbreng. De Deense spits kampte regelmatig met blessures en kon geen vaste basisplaats veroveren.

Dolberg begon vorig jaar met een blessure aan de voorbereiding en liep direct een fysieke achterstand op. "Het is heel moeilijk om – zoals vorig seizoen – pas aan te sluiten als de voorbereiding al voorbij is. De anderen jongens zitten dan al in een bepaald ritme, pik dan nog maar eens aan", laat hij weten aan de Ajax-site. De Deen had vervolgens het hele seizoen last van zijn moeizame voorbereiding. "Ik heb me geen moment honderd procent gevoeld. Wat je nodig hebt, zijn continu die negentig minuten. Die tien duels op rij, die maken het verschil. Bij mij was het de hele tijd: erin, eruit."

Dit seizoen moet alles anders worden: Dolberg kwam tijdens het eerste oefenduel met Basaksehir al meteen tot scoren en heeft al uitgebreid met trainer Erik ten Hag gesproken. "Mijn grootste aandachtspunt is het drukzetten. De trainer vindt vooral dat dat beter moet", laat hij weten. Dolberg heeft hier begrip voor. "It makes sense. Hij verwacht en vraagt veel van me. Dat zie ik als positief, want dat betekent dat hij iets in me ziet."