'Juventus wou bonussen, maar Ajax zei: nee, wij willen 75 miljoen. Krijgen ze ook'

'Juventus wou bonussen, maar Ajax zei: nee, wij willen 75 miljoen. Krijgen ze ook'

16-07-2019 21:10
153

De transfersoap rondom Matthijs de Ligt nadert zijn ontknoping. Juventus en Ajax zijn akkoord over de transfersom en de verdediger wordt woensdag gekeurd door zijn nieuwe werkgever, vertelt Telegraaf-journalist Mike Verweij.

La Vecchia Signora pakt vrijdag het vliegtuig naar Azië, waarschijnlijk met De Ligt aan boord. "Als het goed is, wordt hij donderdag gepresenteerd. Als hij dan zijn spullen pakt, kan hij vrijdag mee naar Azië", aldus Verweij voor de camera's van De Telegraaf. De afgelopen dagen bereikten Juventus en Ajax een akkoord over de laatste formaliteiten, hoewel dat niet zonder slag of stoot ging. "De afspraken moesten alleen op papier gezet worden. Er kwam in eerste instantie iets heel anders op papier dan was afgesproken."

De transfersom voor De Ligt vormde het grote struikelblok. "Juventus wilde niet gegarandeerd 75 miljoen afgeven, Ajax wilde wel gegarandeerd 75 miljoen hebben. Juventus werkte met allerlei bonussen, ook bonussen die heel gemakkelijk te realiseren zouden zijn geweest. Maar Ajax zei: nee, afspraak is afspraak, wij willen 75 miljoen. En ze krijgen 75 miljoen."

De Mexicaan Edson Álvarez wordt de opvolger van De Ligt: Ajax is al rond met Club América. "Ook die afspraken moeten nog op papier gezet worden. Ajax heeft een akkoord en gaat iets meer dan vijftien miljoen, een gelimiteerde transfersom in zijn contract, betalen. Die jongen staat klaar in Mexico om deze kant op te komen en dat gaat aan het einde van deze week gebeuren."