PSV maakt rugnummers bekend: Malen met 9, Bruma krijgt rugnummer van Pereiro

PSV maakt rugnummers bekend: Malen met 9, Bruma krijgt rugnummer van Pereiro

17-07-2019 12:20 Laatste update: 12:25
145

Donyell Malen krijgt het rugnummer van de naar Sevilla vertrokken Luuk de Jong. Malen gaat spelen met rugnummer 9. De basisnummers 2, 5 en 6 zijn nog vrij. Dat meldt PSV woensdag via de officiéle kanalen.

'Op voorwaarde dat het nummer van een vertrekker nog beschikbaar komt zijn dit de cijfers waarmee de selectie van PSV komend seizoen op het veld te zien is', schrijft PSV op de website. Wat opvalt is dat Malen het rugnummer 9 krijgt. Hij lijkt dit seizoen met Sam Lammers, teruggekomen na een uitleenbeurt aan sc Heerenveen, uit te moeten maken wie de nieuwe spits wordt van de Eindhovenaren. Malen heeft het qua rugnummer in ieder geval gewonnen. Lammers krijgt rugnummer 14. 

Steven Bergwijn speelt, mits hij blijft, komend seizoen met rugnummer 10 in plaats van 17. Verder is het opvallend dat nieuwkomer Bruma rugnummer 7 overneemt van Gaston Pereiro. De Uruguayaan, die in principe mag vertrekken uit Eindhoven, heeft rugnummer 27 gekregen. Ook nieuwkomers Lars Unnerstall (13), Robbin Ruiter (21) en Ibrahim Afellay (17) weten wat hun rugnummer is het komende seizoen.

In Eindhoven is woensdag een fandag. De dag wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg, die om 19:00 uur begint.