Vermeulen wijst topkandidaat Feyenoord aan: 'Hij stond eerder al op de lijst'

Vermeulen wijst topkandidaat Feyenoord aan: 'Hij stond eerder al op de lijst'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 15:29wo 17-07-2019 om 15:29

Laatste update: woensdag 17 juli 2019 om 15:55wo 17-07-2019 om 15:55

AZ-directeur Robert Eenhoorn moet haast wel een topkandidaat zijn in De Kuip voor de opvolging van Jan de Jong. Dat denkt Arno Vermeulen, commentator en analist bij de NOS. Woensdagmiddag werd het vertrek van De Jong naar buiten gebracht.  

Vermeulen vindt dat de RvC van Feyenoord 'snel moet handelen' in de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur. "Er is waanzinnig veel aan de hand, het lijkt wel even een stuurloos schip. Het is geen geheim dat Robert Eenhoorn, de huidige directeur van AZ, al eerder op de lijst stond van potentiële directeuren. Ook toen De Jong de nieuwe directeur werd. Eenhoorn heeft zijn roots in Rotterdam en heeft er veel contacten", vertelt hij op de website van de NOS

"Het zou in een stroomversnelling kunnen komen nu. De RvC van Feyenoord zal proberen Eenhoorn naar De Kuip te halen." Of Eenhoorn, in 2014 door AZ aangesteld als opvolger van Toon Gerbrands, momenteel ook zit te wachten op een functie in Rotterdam-Zuid, durft Vermeulen niet te zeggen.

"Er wacht hem dan een zware taak en de vraag is of hij dat wil. Het loopt momenteel op rolletjes bij AZ. Maar dat zijn ambitie uiteindelijk wel bij Feyenoord ligt, dat lijkt me niet heel vreemd."

Eenhoorn staat bekend als een groot Feyenoord-fan. De voormalig honkballer was in het verleden zelfs ambassadeur van de club. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Eenhoorn de perfecte kandidaat voor Feyenoord?

(9015 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws