Derksen begrijpt megatransfer van De Ligt niet: 'Dat niemand dat tegen hem zegt..'

Derksen begrijpt megatransfer van De Ligt niet: 'Dat niemand dat tegen hem zegt..'

17-07-2019 15:48 Laatste update: 18:17
167

Johan Derksen snapt niet dat Matthijs de Ligt kiest voor een transfer naar de Serie A. Bij Juventus gaat de aanvoerder van Ajax 'helemaal geen plezier beleven', stelt de analist van Veronica Inside, die de titel verder 'onverstandig en jammer' noemt. 

"Die jongen komt uit een verstandig gezin en hij heeft een schoonvader, Keje Molenaar, die gepokt en gemazeld is in het voetbalmilieu. Dat nou niemand tegen hem gezegd heeft dat-ie beter niet naar Juventus kan gaan...", aldus Derksen bij de radioshow van VI. 

"Ergens anders ben je een jaar later miljonair, maar dan zit je in een veel beter cultuurtje. In mijn ogen had hij naar Liverpool moeten gaan. Naast Virgil van Dijk had De Ligt jarenlang de show kunnen stelen. Voor het Nederlands elftal was dat ook goed geweest."

"Als je jong bent, moet je niet in de Italiaanse competitie gaan spelen. Dat is zo zakelijk, je hebt daar helemaal geen plezier." 

De Ligt arriveerde dinsdagavond met een privé-jet in Turijn. Woensdag wordt hij gekeurd. Juventus betaalt naar verluidt 75 miljoen euro voor de negentienjarige verdediger.