Kreek verlaat KNVB en kiest voor Ajax: 'Afgelopen twee jaar mooi geweest'

Kreek verlaat KNVB en kiest voor Ajax: 'Afgelopen twee jaar mooi geweest'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 18:34wo 17-07-2019 om 18:34

Michel Kreek (foto rechts) keert terug bij Ajax. Hij ruilt zijn functie bij de KNVB, waar hij assistent-trainer van Sarina Wiegman bij de Oranjevrouwen was, in om jeugdcöordinator te worden in Amsterdam.

"De afgelopen twee jaar zijn voor mij persoonlijk heel mooi geweest, met natuurlijk de zilveren medaille op het afgelopen WK als absoluut hoogtepunt. Ik heb echter ook ervaren dat ik - en dat is nu eenmaal inherent aan het ritme van een nationaal team - de dagelijkse routine mis", vertelt Kreek op de site van de KNVB.

"Dat biedt Ajax straks wel en voor mij was dat dan ook een belangrijke reden om deze nieuwe weg in te slaan. Ik wil de KNVB en in het bijzonder Sarina, de staf en de speelsters bedanken voor deze onvergetelijke periode."

Kreek beëindigde zijn profloopbaan in 2006. Van 1989 tot 1994 speelde hij voor Ajax. Frank de Boer haalde Kreek in 2016 naar Internazionale, waar hij zijn assistent werd. Na een paar maanden werden De Boer en co. echter al ontslagen. Kreek ging na zijn mislukte avontuur in Italië bij de Oranjevrouwen. Daarnaast was hij hoofdtrainer van Oranje O20 op het WK in Frankrijk in 2018.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws