Overmars: Ik wil voor een bepaalde datum wel duidelijkheid hebben

Overmars: "Ik wil voor een bepaalde datum wel duidelijkheid hebben"

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 19:42wo 17-07-2019 om 19:42

Marc Overmars wil Donny van de Beek het liefst voor Ajax behouden, maar kan zich voorstellen dat de Oranje-international na een aantal seizoenen trek heeft in een nieuw avontuur. Onder meer Real Madrid wordt genoemd als mogelijke nieuwe bestemming van Van de Beek, die een uitstekende tweede seizoenshelft achter de rug heeft bij Ajax.

Qua uitgaande transfers is het vooralsnog rustig bij Ajax. Voor bepalende spelers als Van de Beek, Hakim Ziyech en David Neres is tot nu toe weinig interesse. Overmars vindt het niet erg als Van de Beek in Amsterdam blijft. "Absoluut, maar Donny speelt ook al vier jaar in de selectie", zegt Overmars tegen de NOS.

"Die denkt ook soms: het is leuk om verder te kijken. Natuurlijk willen we die graag behouden, maar de komende weken hebben we gesprekken gepland staan met hun spelers en hun agenten. Ik wil voor een bepaalde datum wel duidelijkheid hebben."

Omdat Ajax verreweg de rijkste club van Nederland is, is de vergelijking met Bayern München al snel gemaakt. Overmars gaat daar niet in mee. "Ajax is niet het Bayern München van Nederland. Zij kunnen spelers gerust vier á vijf jaar aan zich binden. Kijk maar naar Ribery en Robben, die er tien jaar hebben gespeeld. Hier begint het bij de spelers na twee á drie jaar al te kriebelen om te vertrekken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat is het beste voor Van de Beek?

(4114 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws