FC Twente presenteert nieuwe spits: 'Door blessure uit beeld geraakt bij topclubs'

FC Twente presenteert nieuwe spits: 'Door blessure uit beeld geraakt bij topclubs'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 20:03wo 17-07-2019 om 20:03

Laatste update: donderdag 18 juli 2019 om 07:44do 18-07-2019 om 07:44

FC Twente heeft de komst van Emil Berggreen officieel gemaakt. Ondanks dat de 26-jarige spits uit Denemarken vorig seizoen nauwelijks heeft gespeeld, is de clubleiding overtuigd van zijn komst.

Berggreen komt bij FSV Mainz vandaan en tekent bij Twente voor één seizoen met een optie op nog een seizoen. "De club is terug op het hoogste niveau en het plan dat FC Twente heeft sprak mij erg aan", vertelt Berggreen op de clubsite van Twente. "Ik heb fijne gesprekken gehad met de trainer en Ted (technisch directeur Van Leeuwen, red.) en zij lieten merken dat ze mij erg graag wilden vastleggen. Het spel dat ze willen spelen past mij, aanvallend met echte vleugelspelers."

Van Leeuwen noemt Berggreen 'een speler die past in de traditie van FC Twente' en wijst naar (ex-)spelers als Jan Vennegoor of Hesselink, Marc Janko, Luuk de Jong en Blaise N'Kufo. "Normaal gesproken behoort hij tot een categorie spelers, spits bovendien, die onbetaalbaar is. Maar door zijn blessure is hij bij de topclubs kennelijk uit beeld geraakt. Emil is een winnaarstype en greep de kans om zich in de Eredivisie weer in de kijker te spelen met beide handen aan."

Van Leeuwen vertelt dat Berggreen uitgebreid gescreend is. "Hij heeft keihard aan zijn herstel gewerkt, nu moet hij nog wat ritme opdoen, wat logisch is. Een lange, maar opmerkelijk beweeglijke spits die niet alleen kopsterk is, maar ook goed kan meevoetballen en makkelijk scoort. En een geweldige persoonlijkheid in de omgang."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat FC Twente zich handhaven?

(3083 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws