Feyenoord wordt weggecounterd door Panathinaikos en incasseert doffe dreun

17-07-2019 21:50 Laatste update: 22:23
249

De eerste oefenwedstrijd in De Kuip van dit seizoen is uitgelopen op een enorme deceptie voor Feyenoord. De Rotterdammers werden tegen Panathinaikos genadeloos afgestraft in de omschakeling en moesten een forse nederlaag slikken tegen de Grieken.

Feyenoord was voor rust vrijwel constant in de aanval, maar stond na één kwart met 0-2 achter. De eerste geslaagde aanval van de Grieken leverde direct een treffer op: Christos Donis legde de bal bij de tweede paal neer en Federico Macheda stond op de goede plek om een voorzet van Anastasios Chatzigiovannis binnen te lopen. Even later leidde Steven Berghuis met een dramatische terugspeelbal een aanval van Panathinaikos in. Chatzigiovannis stuitte nog op Kenneth Vermeer, maar Giannis Bouzoukis kopte de rebound in de verre hoek: 0-2.

Feyenoord creëerde meerdere grote en kleine kansen, maar de bal wilde maar niet goed vallen. Berghuis was het dichtst bij een treffer, maar zijn schot teisterde de lat. Ook na rust ging de ploeg van Jaap Stam vol goede moed op zoek naar een doelpunt. De Rotterdammers vonden regelmatig ruimte aan de zijkanten, maar de defensie van Panathinaikos bleef overeind. Een scherpe voorzet van Jeremiah St. Juste leek binnen te caramboleren, maar de Grieken hadden geluk.

Net toen de 1-2 steeds nadrukkelijker in de lucht leek te hangen, kreeg Feyenoord het deksel wederom op de neus. Tyrell Malacia liet zich na een lange bal aftroeven door Dimitris Emmanoulidis en Nikos Vergos tikte uit zijn voorzet de 0-3 binnen. Meer leed bleef Feyenoord bespaard: de ploeg oefent nog tegen Angers en Southampton, voordat men op zondag 4 augustus het Eredivisie-seizoen aftrapt tegen stadgenoot Sparta.