Koster berust in aanstaande transfer: 'Elk toptalent in Nederland gaat weg'

Koster berust in aanstaande transfer: 'Elk toptalent in Nederland gaat weg'

Gepubliceerd: woensdag 17 juli 2019 om 23:20wo 17-07-2019 om 23:20

Willem II-trainer Adrie Koster heeft zich neergelegd bij het naderende vertrek van Daniel Crowley. De 21-jarige Engelsman staat op het punt om terug te keren in zijn geboorteland: Birmingham City zal zijn nieuwe werkgever worden.

De Tricolores oefenden woensdagavond in Dongen tegen Sparta, maar Crowley was al niet meer van de partij. Koster betreurt het vertrek van de spelmaker, maar weet dat Willem II de transfer niet tegen had kunnen houden. "Zoals in het voetbal gebruikelijk is: spelers die goed zijn, daar is belangstelling voor", laat hij weten aan Omroep Brabant. "Dat gebeurde met Fran Sol en dat zie je nu met Crowley. Daar kun je weinig tegen doen. Dat zijn jongens die potentie hebben en hogerop willen."

De 64-jarige Zeeuw trekt de vergelijking met Ajax, waar ook bepalende spelers vertrekken. "Elk toptalent dat in Nederland rondloopt, gaat weg. Je ziet het zelfs bij Ajax, dat Europese top en misschien wel wereldtop is." Willem II ontvangt een transfersom voor Crowley, die nog één jaar onder contract staat. "Dan moeten wij zo inventief zijn om dat op een goede manier op te lossen, zoals we dat ook het afgelopen jaar gedaan hebben."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Willem II komend seizoen het linkerrijtje halen?

(931 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws