Ten Hag hoopt op doorbraak: 'Zolang ik bij Ajax ben, is hij nooit fit geweest'

Ten Hag hoopt op doorbraak: 'Zolang ik bij Ajax ben, is hij nooit fit geweest'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 07:24do 18-07-2019 om 07:24

Erik ten Hag denkt nog altijd dat Kasper Dolberg kan uitgroeien tot de eerste spits van Ajax. De trainer wijst op het blessureleed van de 21-jarige Deen, wiens carrière de laatste anderhalf jaar is gestagneerd.

"Zolang ik bij Ajax ben, is Kasper nooit fit geweest. Op de dag dat ik tekende, kreeg ik het bericht dat Kasper een gecompliceerde breuk in zijn voet had. Toen ging hij naar het WK en kwam hij met een blessure terug", vertelt Ten Hag aan De Telegraaf. "Eigenlijk is hij anderhalf jaar nooit fit geweest. Nu kan hij voor het eerst weer een hele voorbereiding gaan draaien."

"Het is nu het vierde jaar dat hij kernspeler is en dat is met vallen en opstaan gegaan", vervolgt de trainer. "Dit is wel het moment, als je zulke exceptionele talenten hebt, om dat wekelijks te tonen. Als ik zie hoe hij daarmee bezig is in de afgelopen weken, dan is dat goed. Die houding moet hij dagelijks hebben. Ik heb er vertrouwen in dat hij dat kan, maar hij zal het zelf moeten bewijzen."

Ten Hag koos het voorbije seizoen vooral in de Champions League voor Dusan Tadic als valse spits. In de Eredivisie moest Dolberg ook Huntelaar voor zich dulden in de pikorde.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Dolberg de beste spits van Ajax?

(10706 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws