Overmars: 'Het heeft gewoon veel te lang geduurd, ik werd er een beetje moe van'

Overmars: 'Het heeft gewoon veel te lang geduurd, ik werd er een beetje moe van'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 07:35do 18-07-2019 om 07:35

Laatste update: donderdag 18 juli 2019 om 07:39do 18-07-2019 om 07:39

Marc Overmars is blij dat de megatransfer van Matthijs de Ligt nu écht bijna in kannen en kruiken is. De aanvoerder van Ajax is woensdag gekeurd in Turijn. Later deze week wordt hij gepresenteerd door de Serie A-grootmacht. Wat Overmars betreft had de deal eerder bezegeld mogen worden. 

"Ik ben blij dat het bijna afgerond is, want het heeft gewoon veel te lang geduurd. Het bleef maar elke dag doorgaan in de media. Daar word je een beetje moe van", vertelt de transferbaas van Ajax in gesprek met De Telegraaf. 

Donderdag staat De Ligt (19) al op het trainingsveld in Turijn. "We hebben vorig jaar de afspraak met Matthijs gemaakt dat we zouden meewerken en er een marktconforme prijs aan zouden hangen. Niet de hoofdprijs, maar ook niet de onderkant", legt Overmars uit.

Kippenvel
"Dan kun je altijd zeggen: wie schat dat in? Dat mag ik doen, daar word ik voor betaald. Uiteindelijk hebben we een prijs bepaald. Ik denk dat de prijs van Matthijs in de huidige markt, als je ziet wat voor andere spelers wordt betaald, nog iets hoger had kunnen uitkomen, dan we uiteindelijk hebben gevraagd. Maar daar gaat het niet om. Matthijs is vorig jaar zo belangrijk geweest als aanvoerder. En dat op zijn leeftijd. Daar krijg je gewoon kippenvel van."

Ajax ontvangt naar verluidt 75 miljoen euro voor De Ligt. Er ligt bij de kampioen van Italië een vijfjarig contract klaar. 

Poll

Is Juventus de juiste club voor De Ligt?

(12902 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws