Promes: 'Ik had een reality check nodig, het was een enorme klap'

Promes: 'Ik had een reality check nodig, het was een enorme klap'

18-07-2019 08:58 Laatste update: 11:39
51

Quincy Promes is positief gestemd over het niveau bij Ajax. De 27-jarige aanvaller vindt het zelf niet gek dat hij deze zomer is teruggekeerd op de Nederlandse velden.

"Verrassend wil ik het niet noemen, want het blijft voetbal. Maar voor de buitenwereld begrijp ik dat het een verrassing was", zegt Promes tegen de NOS. "Maar als je ziet dat ik meneer Ten Hag al kende en Ajax speelt in de stad waar ik vandaan kom, is het niet meer dan logisch dat ik voor Ajax heb gekozen." De Oranje-international had naar eigen zeggen ook 'andere opties'.

"Het is fijn om terug te zijn. Het voelt vertrouwd", vervolgt Promes. "Ik ken de trainer al en een groot deel van de groep, dus ik heb het zeker naar mijn zin. Ik ben positief onder de indruk van Ajax, heb ze natuurlijk vorig seizoen ook al gevolgd. De jongens zijn super gretig en er hangt een goede sfeer. Dat wordt gecombineerd met hard werken. Ajax heeft heel veel kwaliteit."

Promes kwam in zijn jeugdjaren ook al uit voor de Amsterdammers, maar moest vertrekken. "Ik wist niet goed wat ik moest doen om de top te bereiken. Ik had een reality check nodig. Dat ik weggestuurd werd, was een enorme klap. Ik ben daarna enorm hard gaan werken om de top te bereiken."

No Poll