De Ligt over negatieve berichten: 'Dan ga je er toch over nadenken'

De Ligt over negatieve berichten: 'Dan ga je er toch over nadenken'

Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019 om 11:59do 18-07-2019 om 11:59

Laatste update: donderdag 18 juli 2019 om 12:04do 18-07-2019 om 12:04

Matthijs de Ligt kreeg tijdens zijn vakantie ongewild veel mee van alle geruchten rond zijn persoon. De centrale verdediger zag ook negatieve berichten voorbij komen en dat heeft hem wel wat gedaan.

"Het is heel makkelijk om te zeggen dat het je niks doet, maar als er wat gezegd wordt ga je er toch over nadenken", aldus De Ligt in een afscheidsinterview met Ajax TV. "Bij sommige berichten had ik wel zoiets van: dat hoeft niet per se. Er zijn ook  tegenstrijdige berichten de media ingegooid. Ik heb bewust niks gezegd deze vakantie. Omdat ik ten eerste vakantie had en ten tweede ik het idee had dat als het wat rustiger was rond alle geruchten dat ik dan mijn zegje kon doen." 

De transfer van De Ligt naar Juventus werd donderdagochtend officieel gemaakt. De Oranje-international zegt Ajax te gaan missen. "Elke training is een feest hier en ik denk dat dat nergens meer zal zijn dan bij Ajax. Maar zoals ik al zeg: op een gegeven moment moet je uit je comfort zone stappen om nog grotere stappen te nemen. Daarom denk ik dat dit een goed moment is."

Een eenvoudige keuze was het volgens De Ligt niet. "Het was wel een moeilijke keuze. Er waren verschillende opties, maar het is altijd kijken naar wat voor jou het beste is. Je hebt verschillende factoren die meespelen: hoeveel denk je te kunnen gaan spelen en hoeveel vertrouwen heeft de club in mij? Daarin gaven zij toch duidelijk aan dat ze me heel graag wilden hebben en dat ze voor mij een toekomst weggelegd zagen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws