'Ajax gaat voor 'Abwehr-Star' van FC Köln als Alvarez-deal in het water valt'

'Ajax gaat voor 'Abwehr-Star' van FC Köln als Alvarez-deal in het water valt'

18-07-2019 12:38 Laatste update: 14:40
131

Mocht de transfer van Edson Alvarez naar Amsterdam om welke reden dan ook in het water vallen, dan ziet Ajax Jorge Meré als Plan B. Dat meldt Marca. Meré is een jeugdinternational van Spanje. Sinds 2017 speelt hij voor 1. FC Köln. 

Alles wijst erop dat Mexicaans international Alvarez in de Johan Cruijff Arena de opvolger wordt van Matthijs de Ligt. Onder meer De Telegraaf meldde deze week dat een deal met Club América zo goed als rond is; Ajax gaat naar verluidt ruim 15 miljoen euro betalen voor de verdediger. De transfer lijkt snel afgerond te kunnen worden, nu De Ligt officieel is verkocht aan Juventus. Hij leverde 75 miljoen euro op. 

Marca meldt dat Ajax de 22-jarige Meré als alternatief ziet voor Alvarez. De jonge Spanjaard begon zijn carrière bij Sporting de Gijón en verkaste twee jaar geleden naar Keulen. Hij kostte destijds 7 miljoen euro.

In het contract van 'Abwehr-Star' Meré was een afkoopsom van 30 miljoen euro opgenomen. Die clausule is per 30 juni echter vervallen. Köln kan nu vragen wat het wil voor de stopper, weet BILDMeré heeft bij het naar de Bundesliga gepromoveerde Köln een verbintenis tot 2023.